Meer dan 1000 bloemen voor de Internationale Dag van de Ouderen

Voor zaterdag 1 oktober, de Internationale Dag van de Ouderen, deelden vrijwilligers van Accolage meer dan 1000 bloemen uit over heel Brussel. Het uitdelen van de bloemen is onderdeel van de grote bloemenactie georganiseerd door platform Samen Toujours. Accolage neemt sinds 2018 enthousiast deel aan de grote sensibiliseringsactie.

Met de grote sensibiliseringsactie 'Zeg het met een bloem' op 1 oktober wil platform Samen Toujours mensen meer bewust maken van het grote isolement en de eenzaamheid onder ouderen. Hoe doen ze dat? Wel, vrijwilligers van de burenhulpnetwerken trekken de Brusselse straten om in bloemen uit de delen aan voorbijgangers die zij op hun beurt kunnen schenken aan een oudere in hun buurt. Zo willen de burenhulpnetwerken de ouderen meer zichtbaar maken en willen we hen laten weten dat we er voor hen zijn.

Op vrijdag 30 september en zaterdag 1 oktober trokken onze enthousiaste vrijwilligers van Accolage de buurten in om meer dan 1000 bloemen uit de delen. Van de Marollen en Molenbeek tot Neder-Over-Heembeek. De bloemen gingen heel Brussel rond. Daarnaast gingen onze vrijwilligers ook bij ouderen zelf langs om hen te verrassen met een kleurrijke bloem. De verrassing, liefde en dankbaarheid waren groot.

Zoals elk jaar werd het voorbereiden en het uitdelen van de bloemen opnieuw een fleurig moment van uitwisseling en van leuke gesprekken tussen buurtbewoners. Opnieuw een geslaagde editie van de actie dit jaar, waar we nog meer voorbijgangers, buurtbewoners en ouderen hebben weten te bereiken. 1 oktober is dan wel de Internationale dag van de Ouderen, maar laten we zeker niet vergeten om het hele jaar lang aan onze ouderen te denken en hen te blijven ondersteunen.

___

Accolage is één van de drie burenhulpnetwerken die deelnemen aan de grote actie. Ook burenhulpnetwerken Bras dessus bras dessous en CitiSen delen in Brussel en Wallonië bloemen uit in de buurten waar ze actief zijn, in totaal goed voor meer dan 4000 bloemen. Meer informatie over de bloemenactie vind je terug op de website van Samen Toujours.

Abonneer je op onze nieuwsbrief!

Altijd op de hoogte blijven van onze leuke verhalen, de laatste nieuwtjes in ons netwerk en al onze activiteiten? Aarzel dan niet en schrijf je in voor onze driemaandelijkse nieuwsbrief.

Door het inschrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden
Bedankt! Je bent succesvol ingeschreven.
Oops! Er is iets misgegaan bij het invullen van het formulier.
Nieuwsbrief
Altijd op de hoogte blijven van onze leuke verhalen, de laatste nieuwtjes in ons netwerk en al onze activiteiten?
Door het inschrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden
Bedankt! Je bent succesvol ingeschreven.
Oops! Er is iets misgegeaan bij het invullen van het formulier.
Sluiten