Nieuw samenwerkingsproject 'Connection Karreveld'

Vanaf deze maand maakt Accolage officieel deel uit van een nieuw samenwerkingproject rond Zorgzame Buurten in Molenbeek. Het nieuwe project Connection Karreveld wordt getrokken door 5 organisaties i-mens, steunpunt mantelzorg, Accolage, Hoplr - BuurtconciërgeQuartier (HBQ), in samenwerking met verschillende andere lokale organisaties in Molenbeek.

Zorgzame buurten?

Connection Karreveld is één van de vijf projecten die door de Vlaamse Gemeenschapscommissie is geselecteerd voor de uitbouw van zorgzame buurten in Brussel. Een zorgzame buurt is een buurt waar jong en oud samenleven, mensen zich goed en veilig voelen, levenskwaliteit centraal staat, bewoners elkaar helpen en kennen, mensen en gezinnen met grote en kleine ondersteuningsnoden ondersteuning krijgen, en waar diensten en voorzieningen toegankelijk en beschikbaar zijn. Op die manier kunnen bijvoorbeeld ouderen of mensen met een zorgbehoefte langer in hun vertrouwde buurt blijven wonen.

Samenwerking

Connection Karreveld bouwt verder op onze huidige antenne in Molenbeek en brengt verschillende lokale partners samen om het potentieel van informele hulp nog beter te benutten. Het project zal onze huidige werking in Molenbeek versterken, maar is ook een kans om te experimenten met een versterkte versie van Accolage. We focussen ons daarbij vooral op de volgende punten: een sterkere samenwerking met en doorverwijzing naar de formele hulp en zorg, een effectieve wisselwerking tussen digitale burenhulp en een fysiek burenhulpnetwerk, en een betere ondersteuning van de mantelzorg vanuit burenhulp.

Het project is officieel van start gegaan op 1 maart, voor een periode van 2 jaar. De Koning Boudewijnstichting zal het project verder begeleiden en coachen. We kijken alvast uit naar deze samenwerking en hopen er veel van te leren.

Artikel Bruzz: 'Vijf brusselse buurten krijgen steun voor betere toegang tot zorg'

Abonneer je op onze nieuwsbrief!

Altijd op de hoogte blijven van onze leuke verhalen, de laatste nieuwtjes in ons netwerk en al onze activiteiten? Aarzel dan niet en schrijf je in voor onze driemaandelijkse nieuwsbrief.

Door het inschrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden
Bedankt! Je bent succesvol ingeschreven.
Oops! Er is iets misgegaan bij het invullen van het formulier.
Nieuwsbrief
Altijd op de hoogte blijven van onze leuke verhalen, de laatste nieuwtjes in ons netwerk en al onze activiteiten?
Door het inschrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden
Bedankt! Je bent succesvol ingeschreven.
Oops! Er is iets misgegeaan bij het invullen van het formulier.
Sluiten