SEE ME-project gaat van start!

Wat is betekenisvol ouder worden? Die vraag staat centraal in het SEE ME-project, gecoördineerd door de Vrije Universiteit Brussel. Ouderenzorg is vaak in de eerste plaats gericht op medische en lichamelijke aspecten, maar ouder worden gaat ook gepaard met sociale, culturele en spirituele veranderingen. Er is nood aan een inclusieve visie op ouderenzorg, met aandacht voor de mogelijkheden, talenten en concrete noden van ouderen. Het SEE ME-project probeert kennis en inzicht te verschaffen in de behoeften van ouderen en zorgverleners te versterken in hun taak.

Met ondersteuning van Samen Toujours, is Accolage één van de organisaties die met enthousiasme deelneemt aan het project. Op 21 april vond de eerste van vijf sessies plaats waar deelnemers uit de verschillende burenhulpnetwerken samenkwamen om hun persoonlijke bedenkingen en ervaringen te bundelen. Een bijzonder leerrijke start van een project waar ook Accolage nog veel van zal bijleren.

Meer weten? Ontdek hier meer over het project

WhatsApp Image 2022-04-25 at 4.56.37 PM.jpeg

De groep werkt aan een fotocollage om te bepalen wat "goede zorg" voor hen betekent.

Abonneer je op onze nieuwsbrief!

Altijd op de hoogte blijven van onze leuke verhalen, de laatste nieuwtjes in ons netwerk en al onze activiteiten? Aarzel dan niet en schrijf je in voor onze driemaandelijkse nieuwsbrief.

Door het inschrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden
Bedankt! Je bent succesvol ingeschreven.
Oops! Er is iets misgegaan bij het invullen van het formulier.
Nieuwsbrief
Altijd op de hoogte blijven van onze leuke verhalen, de laatste nieuwtjes in ons netwerk en al onze activiteiten?
Door het inschrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden
Bedankt! Je bent succesvol ingeschreven.
Oops! Er is iets misgegeaan bij het invullen van het formulier.
Sluiten