Welkom bij Accolage: lancering

Je leest het goed: BuurtPensioen heet vanaf nu Accolage. Het BuurtPensioen is nu officieel van naam veranderd. Onze organisatie zet zo een grote stap als onafhankelijke, en officieel tweetalige vzw. Geen paniek, de basis van onze netwerken blijft hetzelfde. Lokale netwerken, burenhulp en solidariteit blijven centraal staan.

Met Accolage willen we de Brusselse burenhulpnetwerken vooral meer zichtbaar maken en hopen we nog meer buren warm te maken voor lokale burenhulp in heel Brussel. Met een flinke dosis nieuwe energie, hopen we de bestaande netwerken en hun impact te versterken, nieuwe netwerken te(her)lanceren in andere Brusselse buurten en de samenwerking tussen formele en informele zorg kracht bij te zetten. Zo zorgen we ervoor dat buren altijd kunnen rekenen op een informeel hulpnetwerk waar mensen elkaar ondersteunen. We kijken samen uit naar een toekomst vol verbondenheid en solidariteit, waar burenhulpnetwerken effectief deel uitmaken van het zorg- en welzijnsbeleid.

Lanceringsfeest

Op donderdag 2 juni werd de nieuwe naam en het logo officieel bekend gemaakt aan deelnemers en partners op ons grote lanceringfeest in de prachtige Tuinen van de Grand Hospice. Onder een stralende zon, kwamen buurtbewoners en partners samen voor de grote onthulling. Er werd gezellig bijgepraat, gegeten, gelachen en gedanst. We hadden ons geen betere start kunnen wensen. Bedankt aan alle aanwezigen voor jullie steun en enthousiasme. Het team kijkt ernaar uit om Accolage samen met jullie verder uit te bouwen.

Waarom Accolage?

Een nieuwe naam vinden voor onze organisatie was niet makkelijk. We lanceerden zelfs een wedstrijd bij ons publiek, die heel veel leuke ideeën naar voren bracht. We brachten alle suggesties samen, gingen er mee aan de slag en na lang zoeken was ‘Accolage’ een feit! Het was een uitdagend proces maar we zijn ongelofelijk trots op het resultaat.

‘Accolage’ is een naam die op verschillende manieren symbool staat voor onze werking.

Een woordje uitleg:

·       We vetrokken van de basis ‘accola’, het Latijnse woord voor buur.

·       Het laatste deel ‘age’ wijst op de verbondenheid inleeftijden en generaties in onze netwerken (intergenerationeel).  

·       Accolage doet denken aan ‘accolade’, een (lees)teken van verbinding en samenbrengen, opnieuw symbolisch voor onze verbindende werking

·       Accolade (in het Frans) verwijst ook naar omhelzing, steun en nabijheid

·       Accolage(in het Frans) is bovendien ook een term uit de tuinbouw: handeling waarbij uitlopers van wijntakken of fruitbomen worden geleid, zodat het licht , de lucht en de zonnestralen beter verspreid worden en de plant dus beter kan groeien.

Onze nieuwe naam ‘Accolage’ is dus rijk aan betekenis, net als onze netwerken zelf.

foto's © Catch Up

Abonneer je op onze nieuwsbrief!

Altijd op de hoogte blijven van onze leuke verhalen, de laatste nieuwtjes in ons netwerk en al onze activiteiten? Aarzel dan niet en schrijf je in voor onze driemaandelijkse nieuwsbrief.

Door het inschrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden
Bedankt! Je bent succesvol ingeschreven.
Oops! Er is iets misgegaan bij het invullen van het formulier.
Nieuwsbrief
Altijd op de hoogte blijven van onze leuke verhalen, de laatste nieuwtjes in ons netwerk en al onze activiteiten?
Door het inschrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden
Bedankt! Je bent succesvol ingeschreven.
Oops! Er is iets misgegeaan bij het invullen van het formulier.
Sluiten